Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Anjeli vraj naozaj existujú: Expert prezradil, aká je ich skutočná podoba!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/RÍM - Vrchný katolícky expert na anjelov Renzo Lavatori už má jasnú predstavu o tom, ako vyzerajú tieto povesťami opradené stvorenia. Ich existencia je podľa neho overená, len nezodpovedajú celkom tak našim bežným predstavám. Nemajú totiž žiadne krídla, pretože ide skôr o akési záblesky svetla.

Kňaz Renzo Lavatori na konferencii v Ríme uviedol, že téma anjelov je opäť aktuálna a dokonca dochádza k jej znovuobjaveniu. "Nevidíte ich, skôr ich cítite. Sú trochu ako slnečné svetlo prechádzajúce krištáľovou vázou," nechal sa počuť.

Portál novinky.cz napísal, že termín "angelos" sa podľa profesora histórie Valeria Massima Manfrediho prvýkrát objavilo v gréckej mykénskej kultúre pred viac ako tromi tisíckami rokov a znamená posol. Chýbajúci opis však aspoň nechal všetko na ľudskej fantázii a umelci potom stvorili anjelov ako ľudí s krídlami.

Monsignor Giovanni Tonucci tvrdí, anjeli sú "čistými dušami", pričom inšpirovali náboženské a filozofické myslenie, čo viedlo k ich umeleckému stvárneniu.

Konferencia sa uskutočnila krátko pred Vianocami, čiže v čase, keď sú obchody zahltené umeleckými predmetmi, alebo skôr gýčom v podobne anjelikov. Lavatori preto pripomenul, že to nie je ich skutočná podoba. "Nemajú krídla a nevyzerajú ako cherubíni," zničil klasickú predstavu o anjeloch odborník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu