Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší zázrak v Mežugorie: Socha Panny Márie žiari tajomným svetlom!

Svetlo, ktoré zo sochy vychádza, sa vraj nedá zachytiť fotoaparátom. Zobraziť galériu (3)
Svetlo, ktoré zo sochy vychádza, sa vraj nedá zachytiť fotoaparátom. (Zdroj: hercegovina.info)

MEDŽUGORIE - V mestečku Medžugorie na juhu Bosny a Hercegoviny, ktoré v roku 1981 preslávili po celom svete údajné zjavenia Panny Márie, sa vraj stal ďalší zázrak. Podľa miestnych médií začala záhadne svietiť tridsať rokov stará kamenná socha svätice, ktorú má doma jedna vizionárka. Pred domom Vicky Ivankovičovej (49) sa už podľa portálu vecernji.ba zhromaždili tisíce ľudí.

"Socha sa rozsvietila a ožiarila celú izbu. Nie je to ale možné vyfotografovať, na obrázku sa skrátka nič nevidí. Už niekoľko profesionálnych reportérov sa pokúšalo odfotiť svetlo tými najlepšími fotoaparátmi, ale nepodarilo sa im to," povedal webu hercegovina.info očitý svedok Mateo Ivanković. Najnovšie údajný zázrak už vyvolal aj rad pozitívnych reakcií na sociálnych sieťach. "Musíme veriť drahému Bohu a Matke Božej. Jedného dňa bude veriť aj celý svet," napísala napríklad istá Dubravka.

Ďalší zázrak v Mežugorie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hercegovina.info)

Nadšená veriaca tak naráža na fakt, že rímskokatolícka cirkev mariánske zjavenia z Medžugorie doteraz neuznala. Na rozdiel od zjavenia Panny Márie v portugalskej Fatime v roku 1917 alebo v jaskyni pri francúzskych Lurdách v roku 1858 je Vatikán v prípade Medžugorie opatrný, aby udalosť, pri ktorej sa Panna Mária údajne opakovane ukázala šiestim mladým ľuďom, označila za autentické.

Na Facebooku sa objavili aj fotografie, kde Panna Mária z Medžugorie fosforeskuje.
Zobraziť galériu (3)
Na Facebooku sa objavili aj fotografie, kde Panna Mária z Medžugorie fosforeskuje.  (Zdroj: FB)

Táto skutočnosť však nezabránila rozkvetu Medžugorie ako počas komunistickej éry, tak neskôr v rokoch občianskej vojny. Z horskej dediny ležiacej v hornatej krajine asi 20 kilometrov juhozápadne od Mostaru, ktorú do roku 1981 takmer nikto nepoznal, sa po oznámení o údajnom zjavení Matky Božej stalo pútnické miesto, kam ročne zavítajú desaťtisíce pútnikov. Na mieste vyrástol napríklad veľkolepý chrám, obrie spovednice alebo rad obchodíkov, ktoré vďaka mariánskemu kultu dobre prosperujú.

Veriaci sú ochotní vystáť si dlhé rady

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu