Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladík prežil 2 dni v prevrátenej lodi: 30 metrov pod vodou a s mŕtvolami!

Harrison Okene
Harrison Okene (Zdroj: YouTube)

WARRI - Ak má niekto strach z vody, tento príbeh nech radšej nečíta. Len zázrakom totiž prežil Nigérijčan Harrison Okene (29) viac ako dva dni v prevrátenej lodi 30 metrov pod hladinou chladného Atlantiku. Od smrti ho delila iba vzduchová bublina na toalete v podpalubí a zachránený potápačmi musel stráviť ďalší čas v hyperbarickej komore, aby sa aklimatizoval na prechod na normálny tlak.

Kuchár Okene bol v podpalubí, keď sa loď 26. mája zhruba 30 kilometrov od nigérijského pobrežia prevrátila. On jediný prežil, desať utopených našli, telo jedenástej obete zatiaľ neobjavili.

Kuchára zachránila vzduchová bublina v priestore toalety, kam sa uchýlil. Voda zatopila len časť miestnosti. "Bol som tam vo vode a úplnej tme a myslel, že je koniec. Stále som premýšľal o tom, že voda zaleje celú miestnosť, ale to sa nestalo," uviedol Okene a dodal, že s pribúdajúcimi hodinami v slanej vode mu začala odpadávať koža.

"Bol som strašne hladný, ale ešte viac smädný," dodal s tým, že kvôli morskej vode, ktorú pil, mal doráňaný povrch jazyka. "Nič som nevidel, ale uvedomoval som si, že v blízkosti sú mŕtve telá ostatných členov posádky. Cítil som ich. Priplávali ryby a začali ich pojedať. Počul som to. Bol to horor," opísal Okene.

Dva a pol dňa po nehode sa k lodi dostali dvaja juhoafrickí potápači, ale kuchára nemohli okamžite vystaviť normálnemu ovzdušiu. Na ďalších 60 hodín ho strčili do hyperbarickej komory, aby jeho telo znieslo dekompresiu. Hoci prežil, na more sa už vráti nechce a hrozný zážitok ho stále budí zo spánku. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu