Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadná bytosť z púšte Atacama: Vieme, čo to bolo!

Ata bol človek Zobraziť galériu (3)
Ata bol človek (Zdroj: channel 5)

STANFORD - V pondelok bol v Spojených štátoch odvysielaný dokument s názvom Sirius, ktorý sa zaoberá pôvodom "mimozemšťana" objaveného v čilskej púšti Atacama. Experti analyzovali jeho DNA a konečne vedia, s čím vlastne prišli do styku.

Sirius pred pár týždňami rozbúril mediálnu hladinu. Jeho autor, ufológ Steven Greer, totiž tvrdil, že pojednáva o zhruba 15 centimetrov veľkom neznámom tvorovi, ktorého pred desiatimi rokmi našli v Čile.

Záhadná bytosť z púšte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: channel 5)

Pred niekoľkými mesiacmi humanoidovi, ktorý dostal prezývku Ata, vedci zo Stanfordovej univerzity odobrali vzorky z jeho rebra. Výsledky analýzy vyvrátili špekulácie o tom, že by mohlo ísť o opicu či ešte nenarodený ľudský plod. Dokonca nejde ani o mimozemšťana, hoci jeho podoba túto myšlienku v mnohých milovníkoch záhad evokovala.

Záhadná bytosť z púšte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Tento týždeň sa svet konečne dozvedel o tom, odkiaľ bizarné stvorenie pochádzalo. Bol to človek, konkrétne mužského pohlavia. "Výskum dokazuje, že išlo o člena ľudského pokolenia. Zomrel, keď mal šesť až osem rokov. Počas svojho života fungoval rovnako, ako všetci ostatní - dýchal, jedol, prebiehal u neho metabolizmus," uviedol Garry Nolan, špecialista na biológiu kmeňových buniek z lekárskej fakulty Stanfordovej univerzity.

Otázkou zostáva, aký veľký Ata bol, keď sa narodil. Podľa vedcov trpel nejakým druhom mutácie, ktorá sa podpísala pod jeho miniatúrny vzrast. Informoval portál Huffington Post.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu