Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najväčší objav za posledných 500 rokov: Našli dôkaz o mimozemskom živote!

Meteorit a štruktúry rias, ktoré sa v ňom našli
Meteorit a štruktúry rias, ktoré sa v ňom našli (Zdroj: rt.com)

KOLOMBO - Meteorit, ktorý spadol koncom decembra na Srí Lanku, ukrýva fosílie, ktoré sú podľa vedcov dôkazom o tom, že život existuje aj mimo našu planétu. Informoval o tom magazín Journal of Cosmology.

Experti preskúmali meteorit pomocou elektrónového mikroskopu. Ten v ňom našiel mikroštruktúry, ktoré sú charakteristické pre rozsievky (jednobunkové mikroskopické riasy, pozn. red.) a taktiež niekoľko rias, ktoré doposiaľ neidentifikovali.

Podľa vedúceho štúdie, astrobiológa Chandru Wickramasingheho, ide o objav obrovských rozmerov, ktorý jasne dokazuje existenciu mimozemského života.

"Náš objav je pravdepodobne najväčším za posledných päťsto rokov. Dovolím si tvrdiť, že nespochybniteľne dokazuje to, že predkovia ľudí pochádzali z kozmu," povedal Wickramasinghe, spoluautor panspermie (teória, podľa ktorej sa život na našu planétu dostal prostredníctvom mikroorganizmov, ktoré sem doleteli na asteroidoch z vesmíru, pozn. red.).

Nie všetci však zdieľajú Chandrovo nadšenie. Niektorí jeho vedeckí kolegovia sa domnievajú, že ide len o jeden z jeho ďalších pokusov ako dokázať, že mimozemšťania existujú. "Wickramasinghe by najradšej všetko pripísal vesmíru. Minule tvrdil, že odtiaľ pochádzajú živé bunky, ktoré sa našli v statosfére," reagoval pre Huffington Post astronóm Phil Plait.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu