Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Z neba padal "krvavý" dážď: Nepochádzal vraj z tohto sveta!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: oddee.com)

INDIA - Dvojmesačný dážď v Indii vraj môže byť najpresvedčivejším dôkazom o tom, že Zem navštívili mimozemské tvory. Apokalyptická červená voda z nebies, ktorá vystrašila obyvateľov v roku 2001 a napríklad na Srí Lanke sa vyskytla aj vlani, vraj obsahuje "bunky" z iného sveta.

V období od 25. júla do 23. septembra 2001 rozmočil indický štát Kerala bizarný dážď červenej farby, ktorý dovtedy nikto nevidel. Fyzik Godfrey Louis teraz tvrdí, že pri analýze kvapiek predpokladal, že v nich objaví prachové častice, ale výsledok ho veľmi prekvapil.

"Prachové častice nemajú takýto nepravidelný tvar a nie sú takto transparentné," povedal v seriáli o nevysvetliteľných javoch Louis, ktorý si všimol niečo zvláštne pri skúmaní vody pod mikroskopom. Podľa jeho názoru sa zdajú byť častice živé a majú niektoré povrchové vlastnosti podobné krvinkám, hoci sa ukázalo, že o krvinky nejde.

Z neba padal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: oddee.com)

Spočiatku oficiálna správa hovorila o tom, že červený dážď spôsobil explodujúci meteor, ktorý spadol do tejto oblasti týždeň pre záhadným javom, ale napokon sa ukázalo, že to nemusí byť celkom pravda.

Louisov výskum ukázal, že tieto údajné bunky sa dokázali množiť aj pri teplotách nad 572 stupňov Celzia, ktoré by iné formy života už dávno zabili. Astrobiológ Chandra Wickramasinghe sa domnieva, že "mimozemský dážď" je ako teória nielen prijateľný, ale aj pravdepodobný.

"Existencia života mimo Zeme je považovaná za vlasy pritiahnutú hypotézu, ale ja by som povedal, že nezvyčajnou hypotézou je to, že tento malý kus prachu, ktorý nazývame Zem, je stredobodom života vo vesmíre a že žiadny iný život vedľa neho neexistuje," povedal Wickramasinghe.

Začiatkom tohto roka astrobiológ tiež oznámil, že objavil drobné skameneliny v meteorite nájdenom v decembri na Srí Lanke a použil ich na podporu svojej teórie, že život existuje v celom vesmíre a šíri sa prostredníctvom meteoritov a asteroidov. Informoval protál huffingtonpost.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu