Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z tohto mrazí: FOTO pohovky, na ktorej zomrel Hitler a Eva Braunová!

Pohovka, na ktorej Hitler naposledy vydýchol Zobraziť galériu (3)
Pohovka, na ktorej Hitler naposledy vydýchol (Zdroj: nydailynews.com)

LONDÝN - Adolf Hitler a jeho manželka Eva Braunová spáchali na konci druhej svetovej vojny samovraždu. Tieto fakty vie história už dávno. Doteraz ale neboli k dispozícii takmer žiadne fotografie, ktoré zachytávajú "miesto činu" krátko po tom, ako odtiaľ odstránili mŕtve telá.

Zábery, ktoré boli takmer trištvrte storočia schovávané pred svetom, ako prvý zverejnil americký magazín Life. Ich autorom je fotograf William Vandivert, ktorý sa špecializoval práve na vojnové snímky, píše britský Daily Mail. Američan bol prvým západným fotografom, ktorému bol umožnený prístup do podzemného bunkra pod Ríšskym kanclérstvom v Berlíne.

Vyšetrovatelia prehľadávajú miesto, kde Hitler ukončil svoj život
Zobraziť galériu (3)
Vyšetrovatelia prehľadávajú miesto, kde Hitler ukončil svoj život  (Zdroj: nydailynews.com)

"Tie fotky som robil pri minimálnom osvetlení, len pri sviečke, asi 40 minút predtým, ako tam vtrhli zlodeji," povedal po rokoch Vandivert. Na jednej z nich vidno aj neslávne známu čiapku nacistického vodcu so symbolom lebky.

Čiapka bola pokrytá špinou a prachom
Zobraziť galériu (3)
Čiapka bola pokrytá špinou a prachom  (Zdroj: nydailynews.com)

Hitler strávil v protilietadlovom kryte posledné týždne svojho života. Jeho zdravotný stav sa čoraz viac zhoršoval a ku koncu vojny, keď Berlín začalo bombardovať sovietske delostrelectvo, sa čiastočne pomiatol. 30. apríla 1945 spolu s Braunovou spáchal samovraždu. Užil ampulku s kyanidom a strelil si do hlavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu