Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nezamestnaná matka (20) na podpore: Pre deti nakúpi darčeky za 2500 eur!

(Zdroj: daily mail/closer)

LONDÝN - Zatiaľ čo sa mnohé rodiny hrozia nadchádzajúcich vianočných sviatkov kvôli zvýšeným výdavkom, nezamestnaná slobodná matka z Londýna je na tom presne opačne. Britskému časopisu Closer prezradila, že od štátu dostáva toľko výhod, že si môže dovoliť utratiť 2000 libier (cca 2490 eur) za značkové darčeky, oblečenie a párty.

Leanne Brodericková plánuje pre každú zo svojich dvoch dcérok kúpiť 20 darčekov vrátane oblečenia Burberry a Ralph Lauren, iPad-ov a zlatých šperkov. Môže tak urobiť vďaka štedrej štátnej podpore, ktorá činí na rôznych prídavkoch a úľavách 15 500 libier (približne 19 270 eur) ročne.

Podľa jej slov nevidí dôvod na to, aby si hľadala prácu, kým takto má možnosť si užívať luxusný životný štýl, ktorý zahŕňa značkové handry, dovolenky v zahraničí, návštevy klubov, obedy v reštauráciách a drahé darčeky pre svoje dcéry Zelekah (2) a Zakirah (1).

"Minulý rok som ušetrila 2500 libier a každé dieťa dostalo 50 darčekov... Tento rok mám 2 000 libier a každé dostane 20 darčekov," hovorí mladá matka, ktorá chce zaobstarať iPad-y, luxusnú Disney spálňu, zlaté náušnice a ešte jej zostane aj na silvestrovský výlet, čo je dosť na ženu, ktorá nemá ani maturitu a štúdium ukončila v 16 rokoch.

S otcom svojich dievčat sa rozišla a momentálne býva v dvojizbovom mestskom byte so záhradou na juhu Londýna. Stále však o sebe tvrdí, že v žiadnom prípade nie je z tých, ktoré otehotneli naschvál, aby mohli zneužívať sociálny systém. Podľa nej je matkou na plný úväzok, a preto si peniaze zaslúži. "Takto aspoň daňoví poplatníci vedia, že svoje dve deti vychovávam dobre," znie jej obhajoba.

Už teraz však vie, že budúce Vianoce nemusia byť až také štedré, keďže vláda chystá úspory aj v poskytovaní dávok. Na to má ale tiež svoj názor. "Nie som proti škrtom, ale iba v tom prípade, ak mi vláda pomôže nájsť prácu. Dovtedy zostanem na dávkach a vytrieskam z toho, čo sa bude dať," dodala Leanne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu