Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nie, to nie je Rumcajs ani mušketier: Žena si nechala narásť bradu!

(Zdroj: mirror.co.uk)

LONDÝN - Britka Siobhain Fletcherová (36) urobila odvážny krok, keď si nechala narásť bradu na podporu celosvetovej kampane za zvýšenie povedomia o zdravotných problémoch mužov. Hoci sa jej teraz pri pohľade na ňu ľudia smejú, ona je rada, že takto pomôže vyzbierať finančné prostriedky na Movember, pri ktorého príležitosti sa muži prestanú holiť a dajú priestor svojmu porastu na tvári.

Gazdinka z Leeku v grófstve Staffordshire trpí syndrómom polycystických vaječníkov, kvôli ktorému má vysokú hladinu testosterónu. Zarastať začala už v puberte, ale myslela si, že je to normálne a všetko riešila iba žiletkou. Až pred 12 rokmi, keď sa pokúšali s manželom založiť si rodinu, jej lekári diagnostikovali zriedkavé ochorenie.

Siobhain, ktorá sa zvyčajne holí každý druhý deň, povedala, že keď ona môže vyjsť s bradou na ulicu, tak potom muži, ktorí majú nejaké zdravotné problémy, nemusia tiež váhať a mali by navštíviť lekára. Podľa nej je hrozné, že sa boja ísť na jednoduchý test, ktorý by ich mohol zachrániť pred rakovinou prostaty alebo semenníkov.

"Robím to pre dobrú vec a chcem zdôrazniť, že ľudia by vás nemali súdiť podľa toho, čo máte na tvári, ale toho, čo je vo vás, pretože na tom záleží," uviedla odvážna žena, ktorá sa netradičným spôsobom snaží zvýšiť úroveň informovanosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu