Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poznáme šampióna v hode mobilom: Je ním Fín s výsledkom vyše sto metrov!

Pri hode mobilom využívajú zvyčajne staré Nokie, ktoré majitelia vracajú obchodníkom pri kúpe nového mobilu
Pri hode mobilom využívajú zvyčajne staré Nokie, ktoré majitelia vracajú obchodníkom pri kúpe nového mobilu (Zdroj: mtv3.fi)

HELSINKI - Na Svetovom šampionáte v hode mobilom, ktorý sa včera uskutočnil vo fínskom meste Savonlinna, zvíťazil domáci pretekár. Fín (18) dosiahol s výsledkom 101,46 metra svetový rekord v hode mobilom.

Ere Karjalainen, ktorý pochádza z mesta Rantasalmi, prekonal svojím hodom 100-metrovú hranicu. Ako druhý sa umiestnil Jeremy Gallop z Juhoafrickej republiky (94,97 metra) nasledovaný minuloročným víťazom, Oskarim Heinonenom (86,94 metra).

Minulý mesiac údajne Brit Chris Hughff hodil na šampionáte v Belgicku mobilom do vzdialenosti 102,68 metra, ale fínski organizátori jeho výsledok neuznali. Médiá o tom informovala Christine Lundová, ktorá fínsky šampionát v roku 2000 založila. Uviedla, že fínski organizátori merajú výsledky nástrojmi založenými na využití satelitu.

V ženskej kategórii zvíťazila s výsledkom 42,47 metra domáca pretekárka Netta Karvinenová nasledovaná ďalšou Fínkou Heidi Subonenovou, ktorá hodila o približne tri metre menej. Ako tretia sa umiestnila Belgičanka Liselot Ghyselinková (35,87 metra).

V detskej kategórii do 12 rokov zvíťazil Aleksi Muukkonen s 39-metrovým hodom. Ďalší dvaja Fíni, Santeri Patrikainen a Henri Makkonen, sa podelili o cenu vo freestylovej kategórii, kde porota hodnotí "štýl a estetický dojem".

Christine Lundová zhodnotila tohtoročné podmienky šampionátu ako "fantastické. Bolo slnečno, teplo a žiaden vietor". Súťaženie podľa nej slov sledovalo niekoľko stoviek divákov.

Uviedla, že medzi približne 50 súťažiacimi boli aj zástupcovia Ghany a Indie. Pri hode mobilom využívajú zvyčajne staré Nokie, ktoré majitelia vracajú obchodníkom pri kúpe nového mobilu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu