Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najznámejší vrah všetkých čias: Jack Rozparovač bol vraj žena!

Lizzie Williamsová
Lizzie Williamsová (Zdroj: profimedia.cz)

PRAHA - Identitu tajomného vraha prezývaného Jack Rozparovač sa ľudia snažila odhaliť už odvtedy, čo vyčíňal v uliach anglickej metropoly. Teraz sa zdá, že záhade predsa len niekto prišiel na kĺb. Istý britský právnik totiž tvrdí, že známy zabijak bol v skutočnosti žena!

Johnovi Morrisovi sa dokonca tajomnú osobu podarilo identifikovať. Vyšetrovatelia, ktorí z vraždy podozrievali kráľovninho dvorného lekára sira Johna Williamsa, neboli podľa neho ďaleko od pravdy. Vraždiť vraj totiž mala jeho manželka Lizzie. Motívom hrozných činov bol údajne fakt, že vrahyňa nemohla mať deti, a preto zabíjala tie, ktoré sa matkami stať mohli a trom z nich dokonca vybrala maternicu. Právnik to uviedol vo svojej novej knihe Jack The Ripper: The Hand of a Woman (v preklade Jack Rozparovač: Ruka ženy).

Morris kvôli svojej teórii preštudoval tisíce právnych a lekárskych dokumentov. "Naozaj sa o tom nedá pochybovať. Po celý ten čas nikomu ani nenapadlo, že by mohla vraždiť osoba ženského pohlavia, takže táto indícia sa dlhodobo prehliadala," povedal. K dispozícii má stovky dôkazov, ktoré samy o sebe vyzerajú nepodstatne, ale pohromade už vyvolávajú jasnú predstavu o páchateľke. Tu sú:

- Trom z piatich obetí bola vybratá maternica, čo podľa Morrisa poukazuje to na fakt, že zabijak chcel svoje obete z nejakého dôvodu vlastniť. U ostatných to zrejme nestihol.

- Všetky zavraždené ženy boli prostitútky, žiadnu však vrah sexuálne nenapadol.

- Osobné veci jednej z obetí, Anie Chapmanovej, boli pri nohách rozostavené "ženským spôsobom".

- V krbe v byte zavraždenej Mary Kellyovej polícia našla obhorené zvyšky dámskeho oblečenia (kapucňa, sukňa a klobúk), ktoré ale na obeti nikto nikdy nevidel.

- V krvi v blízkosti tela ďalšej obete Catherine Eddowesovej ležali tri gombíky z dámskych topánok, ktoré nepatrili zavraždenej.

- Posledná Jackova obeť, už spomenutá Mary, navyše zrejme nebola náhodná. Prostitútka totiž mala aférku s manželom Lizzie, sirom Johnom Williamsom. To mohlo neplodnú vrahyňu rozzúriť natoľko, že ženu zabila.

Nedávno taktiež pravdepodobne objavili Rozparovačovu vražednú zbraň. Williamsov potomok našiel v pozostalosti slávneho lekára chirurgický nôž, ktorý presne zodpovedá popisu zabijakovho nástroja.

Mnohí odborníci sa však stále domnievajú, že páchateľom bol Sir John, ktorého v čase zabíjania v londýnskej štvrti East End prezývala jeho rodina "Strýko Jack". Williams bol navyše zdatným chirurgom a často vykonával potraty.

Možno sa však noža zmocnila práve šialená Lizzie. Isté je, že krátko po poslednej vražde sa psychicky zrútila. Po tom, ako ju umiestnili do sanatória, vražedné besnenie prestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu