Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najmladšie vrahyne odsúdené na trest smrti: Žiadajú odpustenie, ich krutosť ale vyráža dych!

Veria v odpustenie, to im asi dopriate nebude Zobraziť galériu (3)
Veria v odpustenie, to im asi dopriate nebude (Zdroj: Florida Department of Corrections, Youtube)

OCARLA - Tiffany Coleová a Emilia Carrová sú najmladšie vrahyne odsúdené na smrť. Obe žiadajú, aby bol ich trest zmiernený na doživotie. Tvrdia, že taký vysoký trest dostali preto, lebo nie sú bohaté, takže si nemohli dovoliť sa "vykúpiť".

Tridsaťtriročná Tiffany a o tri roky mladšia Emilia sa spoznali v nápravnej inštitúcii vo floridskej Ocarle za tých najhorších okolností. Obe sú totiž odsúdené na smrť. Skamarátili sa a teraz si nevedia predstaviť život jeden bez druhej. Žiadajú, aby ich blížiace sa popravy boli zrušené a nahradené doživotným trestom.

"Je to legálna vražda. Koľko bohatých ľudí ide do väzenia? My peniaze nemáme, takže si nemôžeme kúpiť slobodu. Bohužiaľ, rovnosť ľudí je len ilúzia," povedali v programe 2/20 televízie ABC News.

Zabila manželov

Coleová je chladnokrvná vražedkyňa, ktorá si nezaslúži žiadnu ľútosť. Keď mala 26 rokov, bola odsúdená za únos a vraždu prvého stupňa manželského páru z Floridy. Spolu s ďalšími troma kumpánmi dvojicu okradli, zviazali, odviezli do štátu Georgia, kde obidvoch pochovali zaživa. Po zločine sa odviezli v limuzíne, kde pózovali so šampanským a značným obnosom hotovosti v ruke.

Deväť členov poroty hlasovalo za trest smrti, traja boli proti. Tiffany sa obhajovala tým, že hrob síce vykopala, ale nevedela, že bol určený pre budúce obete. Vraj si myslela, že tam zakopú niektoré osobné veci manželov, ktoré im vzali. "Zmenila som sa odvtedy, už nie som ten istý človek. Cítim pokoj a radosť. Mám zdravú myseľ," vyhlásila.

Najmladšie vrahyne odsúdené na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Florida Department of Corrections, Youtube)

Vraždila, keď bola tehotná

Carrová bola v roku 2011 odsúdená na trest smrti smrtiackou injekciou za vraždu Heather Strongovej. Tá bola manželkou jej priateľa, ktorú obaja zadusili igelitovým vreckom a telo hodili do jedného skladu na Floride. Emilia bola v tom čase v ôsmom mesiaci tehotenstva. Celkovo porodila štyri deti, s ktorými sa ale nesmie vídať.

Vrahyňa tvrdí, že z miesta činu odišla ešte predtým, než bola spáchaná vražda. "Neexistujú žiadne fyzické dôkazy, že som to urobila. Pri vražde bola použitá lepiaca páska. Neboli by na nej odtlačky prstov, DNA, alebo vlasy," pýta sa.

Najmladšie vrahyne odsúdené na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Florida Department of Corrections, Youtube)

Veríme v odpustenie

Obe ženy boli ako tínedžerky sexuálne zneužité. Vo väzení sú po prvý raz. Sú umiestnené v jednej cele, takže spolu trávia 24 hodín denne. Väčšinou čítajú knihy. Trikrát týždenne môžu vyjsť z cely von na dve hodiny. "Trávy som sa nedotkla už šesť rokov. Zo stresu mi vypadalo strašne veľa vlasov," povedala Emilia, ktorá je najmladšou ženou odsúdenou na smrť v Spojených štátoch.

Ich šance na zmiernenie trestu sú veľmi malé. Odsúdené sa odvolali, ale takýto proces trvá v priemere desať až dvanásť rokov. "Nemyslíme na to, že zomrieme, pretože to by znamenalo, že sme sa s tým zmierili," poznamenala Carrová. "Ešte nie je koniec. Je tu nádej a odpustenie," dodala Coleová.

Niečo iné si myslí štátny žalobca Jay Plotkin. "Prokurátorom som viac ako dvadsať rokov. Ale nikdy som sa nestretol s tak krutým a odporným zločinom, ako bolo mučenie a vražda Sumnersovcov. Slečna Coleová má samozrejme právo využiť všetky možné zákonné možnosti, ako napríklad odvolanie. Ja osobne som ale presvedčený o tom, že dostala ten najspravodlivejší proces, aký mohla," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu