Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Personál na prášky: V bare straší duch zastreleného krčmára!

Henry Skinner sa vraj nevie zmieriť s premenovaním podniku
Henry Skinner sa vraj nevie zmieriť s premenovaním podniku (Zdroj: birminghammail.net)

BIRMINGHAM - Bar Trocadero v britskom Birminghame nie je ani zďaleka taký istý ako všetky ostatné. Odlišuje sa nielen svojou históriou, ale aj s ňou spätými problémami. Podľa personálu v ňom totiž straší duch bývalého majiteľa podniku, ktorého zastrelili pred 116 rokmi.

Henry Skinner o sebe vraj dáva vedieť klopaním na poháre, presúvaním vecí a rozhadzovaním drobných mincí. Personál baru to doháňa k šialenstvu. Zjavne sa mu nepáči, že v rámci 100. výročia si preslávený podnik v centre mesta zmenil meno na Trocadero.

"Predchádzajúca manažérka videla priezračnú postavu muža. Navyše vraj mala vždy neodbytný pocit, že musí Henryho pri príchode a odchode pozdraviť," uviedol túto sobotu pre Birmingham Mail manažér podniku Pete Yeomans.

Správcova partnerka Kayleigh Thomasová, ktorá v Trocadero pracuje už od roku 2006, sa vraj s duchom Skinnera stretla niekoľkokrát. "Je to priateľský duch. Nikdy som ho nevidela, ale počula som ho už mnohokrát. Obvykle klope pohármi a premiestňuje veci. Pri otváračke sa na stoloch objavujú predmety, ktoré tam vôbec nepatria, napríklad hodiny," uviedla Thomasová.

"Jeho majstrovský kúsok je, keď v odšťavovači roztrasie kovové mince. To môže byť naozaj desivé, najmä ak ste v tej chvíli v miestnosti sami," dodala mladá barmanka.

Urastený krčmár Skinner 5. decembra roku 1895 urobil osudovú chybu, keď sa zaplietol s bratmi Herbertom a Arthurom Allenovcami. Arthur, ktorý v podniku pracoval, dostal padáka, a tým začala zúrivá hádka o výplatu, až Herbert nakoniec v rozhorčení schmatol zbraň. Guľka trafila majiteľa do hrudníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu