Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mesto duchov: Nežijú v ňom žiadni tínedžeri a na internet zabudnite!

Na internet aj mobily v Darwine radšej zabudnite Zobraziť galériu (6)
Na internet aj mobily v Darwine radšej zabudnite (Zdroj: mojavedesert.net)

DARWIN - Extrémne pomalé internetové pripojenie, slabý signál pre mobilné telefóny, žiadny širokopásmový prenos. Takto stručne by sa dal charakterizovať Darwin v Kalifornii, ktorý Američania prezývajú "Mesto duchov".

Podľa posledného sčítania ľudu z roku 2010 v ňom žije len 43 obyvateľov. Všetci sú starší ako osemnásť rokov. "Keď žijete v takomto odľahlom kúte sveta, zákonite sa musíte niečoho vzdať. Ale stojí to za to, veď len pozrite na tie prírodné krásy," hovorí 67-ročný John Rothgeb, ktorý v Darwine býva od sedemdesiatych rokov minulého storočia.

Mesto v roku 1874 založil americký bádateľ Darwin French po tom, ako v oblasti ležiacej neďaleko národného parku Death Valley objavil ložiská striebornej rudy. Najväčší rozmach populácie zažilo v roku 1877, keď v ňom žilo niekoľko tisíc obyvateľov. Bolo vtedy plné obchodov, barov aj nevestincov. Potom ale prišiel úpadok priemyslu a z Darwinu sa začali ľudia húfne sťahovať preč.

V meste nie je v súčasnosti žiadny obchod ani hotel. Najbližší supermarket je 145 kilometrov ďaleko. Obyvatelia väčšinou trávia čas v drevenej búde, ktorá slúži ako pošta, ale aj tú pravdepodobne budúci rok zavrú. Neostane im teda nič iné než sa kochať krásami okolia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu