Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obdivuhodné: Žena bez utišujúcich liekov porodila 6-kilové dieťa!

Kendall a jej synček Asher
Kendall a jej synček Asher (Zdroj: AP)

IOWA - Kendall Stewardsonová z americkej Iowy odmietla cisársky rez, ktorý jej lekári ponúkali, zavrhla aj epidurálku a ďalšie lieky proti bolesti. Prirodzený pôrod zvládla za päť hodín a na svet priviedla zdravého, 6 240 gramov vážiaceho synčeka Ashera. Odhodlať sa na niečo také si ale určite vyžadovalo poriadnu dávku odvahy.

Asherova veľkosť všetkých prekvapila. Jeho matka povedala reportérom WHO-TV: "Po narodení vyzeral menší. Keď sme ho dali na váhu, boli sme veľmi prekvapení. Je o osem centimetrov dlhší, než bol jeho brat a všetci na neho zízajú, keď ho vidia prvýkrát, ale nám to príde normálne. A myslím, že ani ten pôrod nebol ťažší, než aký má väčšina žien."

Americké štatistiky uvádzajú, že viac ako päť kíl váži len jeden novorodenec z tisícky. Priemerná pôrodná váha je 2,7 až 3,6 kilogramu. Väčšie i menšie deti sú monitorované, aby sa predišlo možným zdravotným komplikáciám. "Malý" Asher sa ale teší skvelému zdraviu.

Podľa Guinnessovej knihy rekordov sa najväčšie dieťa na svete narodilo kanadskej "obryni" Anne Batesovej v roku 1879. Vážilo 10,5 kila, ale po jedenástich hodinách zomrelo. Jeho matka však merala 2,27 metra. Kendall Stewardsonová je iba priemerne vysoká Američanka.

Prirodzený pôrod

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu