Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Drsný paradox: Žena lobovala za domáce pôrody, sama pri ňom zomrela!

Caroline Lovellová
Caroline Lovellová (Zdroj: heavenaddress.com)

MELBOURNE - Skalná zástankyňa pôrodov doma, Austrálčanka Caroline Lovellová, zomrela paradoxne po domácom pôrode. Podľa austrálskeho servera The Age stihla ešte varovať ďalšie rodičky pred nebezpečenstvom.

Lovellová minulý týždeň v pondelok porodila svoju druhú dcéru. Následne ale musela byť 36-ročná žena s infarktom a v kritickom stave prevezená do nemocnice, kde na druhý deň zomrela. Predpokladá sa, že doma jej pomáhala súkromná pôrodná asistentka.

Lovellová bola zarytou zástankyňou pôrodov doma. Dokonca v písomnom vyhlásení k zákonu o pôrodných asistentkách trvala na tom, že nebude mať inú možnosť než rodiť svojpomocne, ak bude chcieť potomka priviesť na svet doma a pôrodné asistentky nebudú mať zákonnú ochranu.

Pri preskúmavaní zákona z roku 2009 sa zasadzovala o to, aby tieto zdravotnícke pracovníčky, ktoré pomáhajú pri domácich pôrodoch, dostávali viac peňazí a boli zákonom chránené rovnako, ako je tomu v iných krajinách.

Po Lovellovej zostali okrem novonarodenej Zahry manžel Nick a staršia dcérka Lulu. Jej smrť je zatiaľ predmetom vyšetrovania.

Podľa zdrojov z ministerstva zdravotníctva v štáte Victoria každý rok plánuje pôrod v domácom prostredí okolo 200 žien, a to za pomoci súkromnej pôrodnej asistentky. Ministerstvo však testuje využitie pôrodných asistentiek z dvoch verejných nemocníc. V prípade úspešnosti bude program rozšírený na ďalšie zariadenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu