Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Apokalyptický rok 2012: Obloha po celom svete je zahltená UFO!

UFO v Brazílii
UFO v Brazílii (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Rok 2012 sa ešte ani poriadne nezačal a odborníci na UFO už zaznamenali zvýšený počet lietajúcich objektov, ktoré pozorovatelia nedokázali identifikovať. Na internete kolujú desiatky nových videí z celého sveta a ich autori si kladú najrôznejšie otázky.

"Za január 2011 sme zaznamenali okolo 500 hlásení. Počas prvého týždňa roku 2012 sa už číslo vyšvihlo na 233. Za minulý rok celkový počet hlásených prípadov presiahol 6000. Ak to tento rok bude pokračovať týmto tempom, očakávame až 50-percentný nárast," povedal spravodajskému portálu The Huffington Post Clifford Clift, medzinárodný riaditeľ MUFON.

Aj novozélandský internetový server Weather Watch počas prvých 24 hodín roku 2012 dostal takmer 80 hlásení. "Mnoho ľudí z celého sveta oslavovalo príchod Nového roka vonku. V Spojených štátoch, odkiaľ väčšina hlásení prišla, bolo v tej dobe prevažne pokojné a suché počasie. Vonku sa tak ocitlo viac pozorovateľov," uviedol novozélandský meteorológ Philip Duncan.

Medzi najzaujímavejšie nové videá podivných objektov patrí asi záznam z 3. januára, keď sa na oblohe nad štátom Sinaola v Mexiku objavili ohnivé žiariace objekty. Vysvetlenie tohto úkazu ale na seba nedalo dlho čakať. Podľa agentúry NASA išlo o meteor.

UFO v Brazílii

Ufo v Brazílii

Väčšinu hlásení možno podľa Weather Watch jednoducho vysvetliť. Najčastejšie ide práve o meteority, pomaly sa pohybujúce lampióny, prípadne obyčajné lietadlá. Napriek tomu zvyšné percento prípadov vyvoláva v mnohých nádej, že nie sme vo vesmíre sami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu