Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V reklame straší duch mŕtveho dievčatka, deti desí na smrť!

Reklama naháňa strach aj dospelým Zobraziť galériu (2)
Reklama naháňa strach aj dospelým (Zdroj: YouTube)

Z novej reklamy na britského giganta v oblasti mobilných telefónov, Phones4u, behajú zimomriavky po chrbte. Vystupuje v nej totiž duch mŕtveho dievčaťa, ktorý desí malé deti. Po záplave sťažností sa preto reklama inšpirovaná hororovými filmami stala predmetom vyšetrovania špecialistov na štandardy v reklamnej tvorbe.

Na krátkom videu sa objavuje tajomný prízrak, ktorý straší ženu v podzemnej garáži. Nakoniec sa jej nalepí na okienko a s mobilným telefónom v ruke začne lákať na výhodnú cenu telefónu Samsung Toccata Icon. Potom sa objaví slogan "prepasie Ak prepásnete našu ponuku, bude vás prenasledovať".

V reklame straší duch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Z hororovej reklamy vstávajú vlasy dupkom, navyše sa vysiela v hlavnom vysielacom čase. Asi teda niet divu, že britská agentúra ASA, ktorá kontroluje, či reklamy spĺňajú všetky štandardy, dostala k pondelňajšiemu večeru stovky sťažností.

"Môžem potvrdiť, že sme dostali 341 sťažností, na základe ktorých reklamu podrobne prešetrujeme. Stretli sme sa s názorom, že by sa nemala vysielať deťom. So spoločnosťou Phones4u sme teraz v kontakte," povedal denníku The Daily Mail hovorca agentúry ASA.

Nahnevaní diváci sa dožadujú toho, aby bola reklama oficiálne zakázaná. "Zakaždým, keď sa reklama objaví v televízii, musím prepnúť kanál. Keď si ju pozrel môj päťročný brat, vydesil sa natoľko, že sa chytil za hlavu a celú noc neprestal plakať," okomentoval desivé vdeo jeden z užívateľov internetu.

Duch v reklame na mobil

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu