Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nahé feministky opäť úradovali: Polonahé bojovali proti pasákom

Aktivistky si dávajú na nejaký čas pauzu Zobraziť galériu (3)
Aktivistky si dávajú na nejaký čas pauzu (Zdroj: rferl.org, news.iafrica.com)

ZÜRICH - Skupina nahých feministiek z Ukrajiny opäť vyčíňala. Atraktívne divožienky vo štvrtok zablokovali prevádzku v centre švajčiarskeho mesta Zürich, píše agentúra AFP.

"Ženy nie sú tovar," skandovali štyri členky ukrajinského feministického hnutia Femen, ktoré na štvrťhodiny zablokovali ulicu odeté vo veľmi sporom oblečení. Na neobvyklom odeve mali pripevnené nápisy "5,99 dolárov, Made in Ukraine". Za miesto demonštrácie si vybrali vykričanú štvrť Sihlquai, v ktorej sa sústreďujú prostitútky.

Jedna z ukrajinských krások v istom momente dokonca vyliezla na kapotu luxusného mercedesu. Ohromený vodič sa nezmohol na reakciu. "Chceme spoločnosť šokovať realitou. Nie sme proti prostitúcii, ale proti pasákom a tomu, ako ženy zneužívajú," povedala aktivistka hnutia, ktoré počas turné po Európe na rôznych miestach protestuje proti nerovnoprávnému postaveniu žien.

Výstupom v Zürichu európska cesta žien z Femenu končí, účastníčky sa však zahrážajú, že sa v priebehu "v niekoľkých mesiacov" vrátia. Ukrajinské hnutie združuje približne 300 kyjevských žien a usiluje sa o zviditeľnenie v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu