Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Český superhrdina mažúci ho**á je podvod: Ide o reklamný ťah!

Superváclav bol iba súčasť reklamnej kampane
Superváclav bol iba súčasť reklamnej kampane (Zdroj: supervaclav.blogspot.com)

PRAHA/BRATISLAVA - Akcie Karla Maříka (36) alias SuperVáclava boli reklamnou kampaňou na špeciálne športové videokamery. Potvrdili sa tak dohady, že za pouličnými akciami nie je túžba konať dobré skutky, ale marketingový kalkul. Kampaň pripravila skupina mladých kreatívcov Voľný radikál, informoval portál.cz.

Agentúra sa prihlásila k autorstvu kampane na svojom webe. Myšlienkou superhrdinu, ktorý svoje skutky zverejňuje na internete, sa inšpirovala pri podobnej kampani na Slovensku. "Ak chcete robiť reklamu s virálnym potenciálom, musí vyzerať a pôsobiť ako umenie veľmi nekvalitné," uviedli zástupcovia agentúry.

Mařík v posledných týždňoch pomazal exkrementami psíčkarov, ktorí neupratali po svojom miláčikovi, alebo kvôli nesúhlasu s projektom elektronických knižiek IZIP vysypal hnoj pred VZP.

Minulý týždeň ale nie príliš vierohodne odmietal, že sa v maske SuperVáclava skrýva práve on. Usporiadateľ detských táborov sa pritom v minulosti veľmi podobných reklamných aktivít už zúčastnil.

Marketingový expert Daniel Köppl idnes.cz povedal, že účinok podobných netradičných marketingových postupov, ktoré sa spoliehajú na šírenie informácií medzi ľuďmi, je sporný. "Mňa to nepohoršuje, ale ani mi to nepríde príliš inteligentné," uviedol.

"Superhrdina" na svojom webe uvádza, že sa rozhodol zakročiť proti ľahostajnosti a pokrytectvu v spoločnosti. Už ho totiž vraj nebaví len prihliadať tomu, čo sa okolo deje. Jeho akcie však boli dopredu pripravené. Napríklad muž venčiaci psa bol študent dokumentárneho filmu a bývalý pracovník komunikačnej agentúry Robin Kvapil.

SuperVáclav2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu