Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ropnú plošinu predávajú za 13 centov, ropu ale nenájdete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL – Informačný portál belgickej rozhlasovej a televíznej stanice RTBF dnes upozornil, že zmysel pre humor sa dá nájsť aj v ináč suchopárnej rubrike inzercia. Ako príklad uviedol oznam nórskej spoločnosti Statoil, ktorá hľadá kupcov pre ropnú plošinu.

„Plošina v dobrom stave, na predaj. Dvadsať izieb, panoramatický výhľad na more, dostatočné miesto pre pristávanie vrtuľníkov.“ Takto lákavo znie ponuka na predaj ropnej plošiny Huldra v Severnom mori. Nórska spoločnosť sa pri hľadaní potenciálnych kupcov pre plošinu, ktorá už nemá čo ťažiť z útrob zeme, rozhodla pre paródiu klasických inzerátov.

„Ako sa tam dostať? Sadnite na loď a západne od Bergenu, smer šíre more,“ uvádza sa ďalej v ponuke, ktorej nechýba zmysel pre humor, keďže vzápätí záujemcov upozorňuje, že nie je tam miesto na garáž.

Statoil ponúka ropnú plošinu za naozaj symbolickú cenu, za jednu nórsku korunu (asi 13 eurocentov), ale záujemcov upozorňuje, že náklady na dopravu tam a späť sú dosť vysoké.

Ropnú plošinu Huldra postavili v roku 2001. Náklady na demontáž gigantickej ropnej plošiny sú príliš vysoké a aj ekologicky nevýhodné. Aj preto Statoil hľadá iný spôsob jej využitia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu