Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Výrobcovia obuvi šokujú: 13-centimetrové štekle pre 6-ročné dievčatá!

Sarah meria opätky na lodičkách určených malým dievčatám
Sarah meria opätky na lodičkách určených malým dievčatám

LEEDS - Istý britský obchodný reťazec čelí vlne kritiky po tom, ako začal predávať lodičky s 13-centimetrovými opätkami, ktoré sú určené pre malé dievčatá. Množstvo Britov si totiž myslí, že deti by sa mali obliekať primerane svojmu veku a nemali by napodobňovať dospelých.

Jednou z nich je aj Sarah Shafiová, ktorá má sedemročnú dcérku. Počas nákupu v obchode predávajúcom obuv zostala zhrozená, keď v detskom oddelení zbadala čierne lodičky na vysokých podpätkoch veľkosti jedna. Súdiac podľa toho je zrejmé, že sa výrobcovia zamerali na dievčatá vo veku šesť až osem rokov.

"Vyzerali ako niečo, čo nosia tanečnice pri tyči. Je to totálne nechutné. Dokonca ich zlacneli, aby si ich mohli dovoliť aj tí menej solventní," pohoršuje sa štyridsaťtriročná žena. S jej názorom sa stotožňujú aj ostatné matky, ktoré si myslia, že výrobcovia týmto spôsobom robia z detí sexuálne objekty.

Nejde však len o krásu; keďže detská noha sa v takom malom veku ešte stále vyvíja, nevhodná obuv by ju mohla zdeformovať. Predstavitelia reťazca predávajúceho spomínané lodičky sa k záležitosti doposiaľ nevyjadrili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu