Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Facebook vás špehuje, aj keď ste odhlásení: Takto sa môžete brániť!

Mark Zuckerberg iba nedávno predstavil nový Facebook
Mark Zuckerberg iba nedávno predstavil nový Facebook (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Austrálsky bloger Nik Cubrilovic prišiel so šokujúcim odhalením. Facebook sleduje, ktoré stránky navštevujete aj potom, čo sa z neho odhlásite. Cenné dáta potom posiela späť na centrálu, ktorá ich môže použiť pre marketingové účely.

Celá kauza vyvolala na internete búrlivú debatu. Podľa portálu tn.cz Facebook sledovanie 750 miliónov ľudí aj po odhlásení z ich služby priznal, ale označil ju za chybu v systéme, nie zámer. Tú vraj už opravili a dokonca blogerovi poďakovali za to, že ju pomohol odhaliť.

Podľa zodpovedného zamestnanca Facebooku nie sú cookies používané na sledovanie aktivity užívateľov, ale na ich ochranu pred rôznymi typmi útokov a vytvorenie väčšieho bezpečia. Dáta nie sú rozhodne priraďované k užívateľským účtom a akokoľvek ďalej využívané. Cubrilovic má na to však iný názor.

"Aj keď ste odhlásený, Facebook stále pozná a môže sledovať všetky stránky, ktoré navštívite. Jediným riešením je vymazať všetky facebookové cookies vo vašom prehliadači alebo používať iný prehliadač špeciálne pre Facebook," upozorňuje bloger.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu