Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Transka sa sťažuje: Spravili zo mňa spolovice muža, spolovice ženu!

Keith alias Cathy
Keith alias Cathy

BURNLEY - Britský transsexuál, ktorý vystupuje pod menom Cathy Ann Danielsová, má ťažké srdce na tamojšiu zdravotnú poisťovňu. Jej predstavitelia totiž odmietli žiadosť o financovanie operácie, počas ktorej by mu vyformovali prsia.

Päťdesiatsedemročný Brit, ktorý sa narodil ako Keith Stanstead Daniels, podstúpil zákrok na zmenu pohlavia pred rokom a pol. Daňových poplatníkov to stálo v prepočte 69-tisíc eur. Nové prsia pre Cathy by vyšli na ďalších 5747 eur. Podľa všetkého sa ich však tak skoro nedočká, pretože poisťovňa odmieta operáciu preplatiť. Zdôvodnila to tým, že ide o kozmetický zákrok, ktorý bežne nefinancujú.

"Prsia sú dôležitou súčasťou každej ženy, ja ich ale stále nemám. Privádza ma to do zúfalstva, niekedy dokonca uvažujem o samovražde. Takto nie som ani žena ani muž," povedal Keith.

Hovorca fondu pre základnú zdravotnú starostlivosť Gordon Birtwistle uviedol, že plne súhlasí s postojom zdravotnej poisťovne. "Peniaze by sa mali využívať na zákroky, ktoré zachraňujú životy a nie na plastické operácie." 

Rekonštrukcia prsníkov je vo Veľkej Británii plne financovaná poisťovňami len v prípade, ak pacientka trpela rakovinou a podstúpila mastektómiu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu