Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Magnetickí škôlkári: Luka a David priťahujú príbory!

Malý Luka Lukic sa rád predvádza Zobraziť galériu (3)
Malý Luka Lukic sa rád predvádza

BELEHRAD - Dvaja bratranci z malého stredosrbského mesta Gornji Milanovac sú ľudskými magnetmi, tvrdí to aspoň matka jedného z nich. Sanja Petrovičová nezvyklú schopnosť u svojho štvorročného syna objavila podľa agentúr AP asi pred mesiacom, vzápätí sa dozvedela, že "magnetizmom" je nadaný aj jej synovec.

"Požiadala som, aby mi priniesol lyžičku, aby som mohla nakŕmiť jeho menšieho brata," povedala Petrovičová o momente, kedy magnetizmus u syna Davida zistila. David začal kričať, že sa na ňom príbor zachytáva. "Našla som ho, ako na jeho tele visí niekoľko lyžičiek a vidličiek."

Šokovaná matka zavolala svojej sestre, ktorá zistila, že jej šesťročný Luka dokáže to isté. "Ostatní chlapci v rodine to nevedia, len títo dvaja," vysvetlila Petrovičová.

Tento fenomén je vzácny a medicína ho podľa AP zatiaľ nevie vysvetliť. Niekoľko podobných prípadov je ale v poslednej dobe hlásených zo Srbska, Chorvátska a Bosny. Tento rok na jar médiá informovali o šesťročnom Ivanovi Stoiljkovičovi z chorvátskej Koprivnici, ktorý si vyslúžil prezývku magnetický chlapec. Chlapec podľa webu theblaze.com dokáže na svojom tele udržať až 25 kilogramov kovu.

"Čo viem, tak nie je žiadne lekárske alebo iné vedecké vysvetlenie," povedal rádiológ Mihajlo Dodić z Belehradu. Magnetizmus spomínaných bratrancov vraj hraničí s paranormálnym javom. Slávisti Lukic tvrdí, že lekári jeho syna Luka a synovca prezreli a zistili, že sú v perfektnom zdravotnom stave.

Podľa Dávidovej matky chlapec stráca magnetické schopnosti, keď zaspí. Akonáhle sa však prebudí, je všetko späť.

David a Luka sa radi predvádzajú pred záujemcami. Hrdo potom dvíhajú ruky na dôkaz, že príbory a ďalšie kovové predmety na nich držia bez akejkoľvek pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu