Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Chlapec (10) chce zmeniť pohlavie: Som uväznený vo vlastnom tele!

Chlapec ani jeho matka svoju identitu nezverejnili
Chlapec ani jeho matka svoju identitu nezverejnili

WORCESTER - Desaťročný britský chlapec verí, že sa narodil v nesprávnom tele. Oblieka a aj správa sa preto ako dievča. Namiesto autíčiek má v šuflíku schované bábiky barbie. O dva roky má podstúpiť prvý krok na zmenu pohlavia - začne brať ženské hormóny.

Chlapcova matka si všimla, že so synom sa niečo deje, keď mal dva a pol roka. Jej podozrenie sa rokmi potvrdilo. Keďže pre ňu nie je nič dôležitejšie ako jeho šťastie, rozhodnutie stať sa ženou podporuje.

Jej syn je nešťastný nielen kvôli tomu, že je uväznený vo vlastnom tele, ale aj kvôli krutému výsmechu zo strany ľudí. Paradoxne nie jeho spolužiaci, ale práve dospelí si často na chlapcovu adresu neodpustia nevhodné poznámky narážajúce na jeho obliekanie a vystupovanie. Nedávno ho dokonca nazvali "netvorom".

"Cíti sa ako dievča, hoci má mužské telo. Zaujíma sa o módu a rada sa hrá s bábikami. V jej vnútri nie je nič, čo by pripomínalo chlapca," povedala tridsaťšesťročná matka.

Na strane rodiny stojí aj škola, ktorú dieťa navštevuje. "Všetci naši žiaci sú jedineční a my sa snažíme každému z nich poskytnúť podporu, akú potrebujú," uviedla riaditeľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu