Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Švajčiarske Alpy: Prežil pád z 80 metrov!

LAUSANNE - Mal to byť bezproblémový let z vrcholu Tour d´Ai (2 331 m) vo švajčiarskych Alpách. Absolvent matematiky na Lausannskej univerzite a nadšený paraglidista Ivo Blöchliger však zažil šok, keď jeho ešte nedostatočne otvorený padák zachytil prudký nárazový vietor a Blöchliger stratil smer, keď urobil nedobrovoľný polkruh okolo skaly a narazil do nej. Zlomil si pritom ľavú ruku a vietor ho otočil na opačnú stranu.

"Predtým, ako ma stihlo ešte raz udrieť o skalnú stenu, otvoril som núdzový padák," komentoval svoj incident samotný Blöchliger, ktorý ostal zamotaný medzi hlavným a núdzovým padákom. V tejto polohe sa začal spúšťať nadol, pričom sa odrážal nohami a nechtiac uvoľnil spŕšku kamenia. Úlomky skál ho však na jeho šťastie nezasiahli.

"Chcel som pristáť na nohách, pokiaľ to bolo možné," povedal Blöchliger. Po asi 40 metroch sa však padák zasekol o skalný výčnelok a ostal visieť. Celú situáciu sledovali turisti, ktorí zavolali pomoc. Záchranári sa vybrali na vrchol, medzitým ho však ďalší náraz vetra opäť uvoľnil a Blöchliger sa strmhlav rútil nadol popri stene. Padák však čiastočne zmiernil pád a letcovi, ktorý mal obrovské šťastie v nešťastí, ihneď poskytli prvú pomoc a previezli ho do nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu