Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Anorektickú dcéru (17) zachránila pred smrťou!

Dolly Jenkinsová s dcérou Ruth Zobraziť galériu (2)
Dolly Jenkinsová s dcérou Ruth

LONDÝN/BRATISLAVA - Život mladej Angličanky Ruth Jenkinsovej visel na vlásku. Vo svojich 17 rokoch vážila iba 31 kíl a lekári ju varovali, že jej kedykoľvek môžu zlyhať orgány. Hoci vytrvalo odmietala pribrať, jej matka nakoniec našla spôsob, ako ju primäť opäť začať jesť.

Ruth bojovala s anorexiou od 13 rokov, v tom čase vážila približne 60 kíl. Podľa jej rodičov problémy začali, keď zašla k lekárovi kvôli opuchnutému lýtku a ten jej vyčítal váhu.

Odvtedy začala vynechávať jedlo a vychudnutú postavu schovávala do vrecovitých šiat. Na raňajky a obed nejedla nič iné iba cereálie. V októbri minulého roka klesla jej váha na 31 kíl, prišla o menštruáciu a lekári ju varovali pred zlyhaním orgánov. Prijali ju do centra pre poruchy príjmu potravy, ale jesť naďalej odmietala.

Jej matka Dolly Jenkinsová (44) prišla s návrhom, ktorý zachránil dcére život. "Prosila som ju, aby jedla, ale ona na mňa kričala, že pre mňa je to jednoduché, lebo nemusím dodrživať žiadny stravovací plán. Tak som prišla s nápadom, že ja budem stravovací plán dodrživať tiež," uviedla. Na jej prekvapenie Ruth s návrhom súhlasila.

Pani Jenkinsová vždy zápasila s nádvahou, v tej dobe vážila okolo 80 kíl. S dcérou sa dohodli, že keď ona dodrží diétu a schudne, Ruth sa pokúsi pribrať.

Dolly sa zapojila do programu na chudnutie, predpísali jej stravu a Ruth je pomáhala s dodrživaním pravidiel. Dolly schudla približne 20 kíl. "Keď sa mi podarilo splniť svoju časť dohody, naozaj som jej pomohla polepšiť sa. Keď ma videla uspieť, chcela uspieť tiež." Ruth teraz váži približne 40 kíl a je odhodlaná v priberaní pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu