Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Útočníci zmasakrovali 13 mladých zabávajúcich sa ľudí

Miesto streľby
Miesto streľby (Zdroj: SITA)

CIUDAD JUÁREZ - Ozbrojenci v mexickom meste neďaleko hraníc s USA v piatok v noci vtrhli do dvoch tamojších domov a zmasakrovali tam 13 mladých zabávajúcich sa ľudí. Incident sa odohral v oblasti, kde posledné roky zúri krvavá vojna medzi miestnymi drogovými gangmi.

Obeťami útočníkov boli podľa polície ľudia vo veku 16 až 25 rokov. Okrem 13 obetí si incident vyžiadal aj ďalších asi 15 zranených vrátane len 9-ročného chlapca. Páchateľom sa z miesta činu podarilo ujsť ešte pred príchodom poriadkových síl.

Ciudad Juárez patrí medzi mestá s najväčšou kriminalitou v Mexiku. V apríli tam preto miestne úrady rozmiestnili asi 5000 policajtov. Tento rok zomrelo v meste pri stretoch medzi drogovými kartelmi, ktoré súperia o prvé miesto na trhu s omamnými látkami, približne 1 700 ľudí. Polícii a ani armáde sa zatiaľ nedarí potlačiť čierny drogový trh a násilie s ním spojené.

Mexický prezident Felipe Calderón v snahe potlačiť korupciu, gangy a ich drogové obchody vyhlásil kartelom vojnu, a do boja proti narkomafii nasadil armádu a policajtov. Aj napriek tejto snahe však zomrelo od jeho nástupu do úradu v roku 2006 v súvislosti s obchodom s drogami 28 000 ľudí. Medzi obeťami sú civilisti, vojaci, policajti a členovia znepriatelených gangov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu