Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lietadlo sa zrútilo kvôli krokodílovi na palube, 20 mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

KINSHASA - Tragickú leteckú haváriu v Konžskej demokratickej republike zapríčinil krokodíl, ktorý počas letu unikol z batožiny. Odhalilo to vyšetrovanie augustovej nehody.

Malé lietadlo sa bez zjavnej technickej príčiny zrútilo 25. augusta na vnútroštátnej linke z metropoly Kinshasa do východnej provincie Bandundu. Stroj českej výroby typu Let L-410 Turbolet narazil počas pristávacieho manévru do prázdneho domu len niekoľko stoviek metrov od letiska.

O život prišiel britský a holandský pilot a ďalších 18 osôb. Vyšetrovatelia označili za príčinu nešťastia krokodíla, ktorého na palubu tajne prepašoval jeden z cestujúcich. Zvieraťu, určenému na predaj, sa pred pristátím podarilo dostať von z veľkej športovej tašky, čo vyvolalo na palube paniku.

"Vystrašená letuška bežala do kokpitu a za ňou cestujúci," uvádza sa vo vyšetrovacej správe. To spôsobilo, že lietadlo stratilo rovnováhu, napriek zúfalému úsiliu dvojice pilotov. Bizarnú príčinu nešťastia odhalil jediný preživší účastník osudného letu. V troskách lietadla prežil aj krokodíl, ktorého však krátko nato usmrtili mačetou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu