Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po nezvestnom dievčatku (9) pátrajú aj na vlastnú päsť

Anna Janatková Zobraziť galériu (2)
Anna Janatková

PRAHA - Už týždeň je nezvestná malá Anna Janatková. Hľadali ju desiatky policajtov, vrtuľník, aj termovízia. Prizvali aj kynológov zo Slovenska, avšak márne. Zmiznutie dievčatka vyvolalo v Česku obrovskú vlnu solidarity, na Facebooku sa státisíce ľudí pridávajú ku skupine "Veríme, že sa Anička vráti!"

Polícia ale zatiaľ nemá žiadne nové informácie ani stopy, ktoré by viedli k jej nájdeniu. Kriminalisti po dievčati stále pátrajú, vyhodnocujú výsledky vyšetrovania a neustále preverujú telefonáty ľudí z celej krajiny. V hre sú zatiaľ všetky vyšetrovacie verzie.

Pomáhať chcú aj obyčajní ľudia. Hlásia sa dobrovoľníci, niektorí pátrajú na vlastnú päsť. Na internete sa objavujú videá vyzývajúce k pomoci pri hľadaní, stovky ľudí vyjadrujú na sociálnych sieťach rodine svoju účasť.

Dievča sa stratilo 13. októbra popoludní. Zo školy išla obvyklou trasou spoločne so spolužiačkami. V ulici Pod písečnou sa ale rozdelili, a potom už dievča nikto nevidel. V pražskej mestskej časti Troja sa našiel iba jej batoh a fľašu s pitím.

Rodičia nezvestného dievčaťa sa cez víkend odhodlali k zúfalému kroku - otec Anny v televízii ponúkol prípadným únoscom 3,5 milióna korún. Na výzvu ale nikto nezareagoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu