Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Výbuch zrejme zabil lupiča a zranil ďalších 6 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KRNOV - V obchodnom dome Prior v Krnove explodoval pravdepodobne granát. Jeden človek zahynul, výbuch podľa polície zranil šesť ľudí. Obeťou je zrejme lupič, ktorý sa krátko pred explóziou pokúsil s výbušninou v ruke prepadnúť zmenáreň.

Granát vybuchol pri potýčke lupiča s policajtmi. Medzi zranenými sú štyria zasahujúci policajti, pracovník ochranky a jeden nakupujúci, povedal hovorca moravskosliezskych policajtov Miroslav Pech. Podľa záchranárov je stav jedného zo zranených policajtov veľmi vážny.
    

Výbuch obchodným domom otriasol okolo 14:21. 
"Zatiaľ zisťujeme, čo presne sa na mieste stalo,"  povedal hovorca. Podľa informácií ešte nie je úplne jasné, či lupič pri zásahu polície trhavinu úmyselne odpálil, či k výbuchu došlo nešťastnou náhodou. Podľa hovorcu policajti na miesto dorazili veľmi rýchlo po volaní na tiesňovú linku. "Dobehli tam v čase, kedy na mieste bol ešte páchateľ. Došlo k potýčke a tiež k výbuchu," povedal Pech. Zatiaľ nič podľa neho nenasvedčuje tomu, že by policajti pri zákroku urobili chybu.
   
Polícia k 19:15 uviedla, že totožnosť obete výbuchu stále nie je známa, mŕtvola bola stále na mieste činu. Podľa polície boli zranení traja muži zákona v službe a jeden policajt, ktorý bol na mieste v čase svojho osobného voľna. Kriminalisti spoločne so špecialistami z odboru kriminalistickej techniky a expertíz budú zrejme ešte niekoľko hodín skúmať miesto činu.
    

Pyrotechnici podľa Pecha s pomocou robota starostlivo prehľadávajú obchodný dom.
Chcú vylúčiť prípadný možný výskyt ďalších výbušnín. Kým polícia nebude mať stopercentnú istotu, nie je podľa hovorcu vhodné, aby sa ľudia pohybovali v blízkosti objektu, prípadne vyzerali z okien neďalekých domov. Polícia predpokladá, že ďalšie nové informácie z vyšetrovania bude môcť zverejniť najskôr v piatok dopoludnia.
    
Pech potvrdil, že sa objavili špekulácie o tom, že lupič mal v zmenárni granát. "Počul som to. V tejto chvíli to ale nedokážeme potvrdiť ani vyvrátiť," povedal.
    
Podľa policajného hovorcu polícia dostala informáciu najprv o prepadnutí zmenárne. Na miesto vyrazili policajti. Explózia nastala v okamihu, kedy proti páchateľovi zakročili.
    
Policajti miesto obohnali páskou a vstup do obchodného domu Prior uzavreli. Zvedavci napriek tomu postávali pred obchodným domom, odkiaľ však miesto explózie vidieť nemohli. Pred vchod zmenárne sa na niekoľko málo minút dostali iba novinári. Samotnú zmenáreň výbuch nejakým výrazným spôsobom nepoškodil, dokonca sa nerozbili ani sklenené dvere.
    
Najvážnejšie zranený policajt (33) je podľa hovorcu záchrannej služby Lukáša Humpla v ohrození života. "Utrpel početné zranenia. Jeho stav je vážny," povedal. Vrtuľník muža prepravil do ostravskej fakultnej nemocnice. Tamojší hovorca Tomáš Oborný uviedol, že ide o viacpočetné poranenia. "Pacient bude podrobený operácii," uviedol. Ďalší traja zranení policajti skončili v starostlivosti lekárov krnovskej nemocnice. "Dvaja z nich majú stredne ťažké zranenia a predpokladáme, že budú operovaní. Tretí muž má zranenia ľahšieho charakteru," povedala hovorkyňa nemocnice Eva Kijonková.
    
Kijonková dodala, že lekári ošetrili aj člena ochrannej služby. Jeho zranenie ale nebolo vážne a už bol prepustený domov. "Informáciu o šiestom zranenom, ktorým mal byť nakupujúci, nemáme," uviedla Kijonková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu