Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Lietadlo "bombardovalo" Moravu palivovými nádržami

Bojové lietadlo L-159
Bojové lietadlo L-159

BRATISLAVA/DRNOVICE - Hvízdavý zvuk sprevádzal pád dvoch nádrží, ktoré počas letu odhodil pilot vojenského lietadla na južnej Morave. Niekoľko miestnych detí pribehlo domov s tým, že prebieha bombardovanie. Dvojmetrové nádrže však mohli ľudí naozaj ohroziť.

Pilot armádneho stroja L-159 odhodil počas letu dve palivové nádrže. Jedna z nich spadla do poľa, druhá na okraj pozemku továrne na výrobu paličkovaných čipiek. Informovala o tom miestna vojenská hovorkyňa Štěpánka Skřipská.

Nikto podľa nej nebol zranený, prípad vyšetruje Vojenská polícia a komisia veliteľa vzdušných síl. Obyvatelia blízkej obce Drnovice sú udalosťou znepokojení. Lietadlá bežne lietajú zo základne v Čáslave. Miestna pristávacia dráha má však v súčasnosti výluku, stroje preto operujú práve z iného letiska.

"Zhodou okolností som pád nádrží sledoval. Sprevádzal ho hvízdavý zvuk. Niektoré deti potom od mamičiek dostali doma vynadané za to, že si vymysleli historku o tom, že boli dnes Drnovice bombardované," povedal starosta obce Bohumil Tenora.

Zdôraznil, že ak by lietadlo palivové nádrže odhodilo o sekundu skôr, mohli dopadnúť do obývanej oblasti. "Našťastie sa tak nestalo. Musíme ale žiadať vysvetlenie celej záležitosti. Letectvo musí urobiť všetko, aby sa nič podobné neopakovalo," zdôraznil starosta.

Palivová nádrž vyzerá ako veľká cigara. Je dlhá asi dva metre a v priemere má asi pol metra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu