Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Chytili masového vraha, útočil najmä na černochov

Elias Abuelazam
Elias Abuelazam

ATLANTA - Po dlhých týždňoch pátrania sa konečne podarilo dolapiť muža, ktorý je obvinený z údajne rasovo motivovaných útokov, ku ktorým došlo na viacerých miestach Spojených Štátov v priebehu posledných troch mesiacov. Páchateľa zatkli na letisku v Atlante, keď sa práve chystal odletieť do Izraela.

Eliasa Abuelazema (33) polícia zatiaľ obvinila zo zabitia jedného muža. Izraelčan je však údajne zodpovedný za viaceré útoky, pri ktorých zabil ďalších štyroch mužov a minimálne trinástich zranil. Väčšina z jeho obetí boli černosi, čo by mohlo svedčať o rasovom motíve útočníka.

Abuelazem krátko pred zatknutím volal so svojou matkou Iyam al-Azzamovou, ktorá ho mala vyzdvihnúť v Tel Avive na letisku. "Neverím, že to spravil. Elias je hlboko veriaci muž, ktorý vždy pomôže tomu, kto to potrebuje," vyjadrila sa margo obvinení svojho syna al-Azzamová.

Najmladšia obeť údajného vraha mala 15 rokov, najstaršia 67. Abuelazemu pred pár rokmi udelili zelenú kartu, na základe ktorej sa stal americkým obyvateľom. V rokoch 2004 - 2007 bol dokonca ženatý.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu