Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nemluvňa trpelo v prehriatom aute, matka nakupovala!

ilustračné foto
ilustračné foto

VSETÍN – Policajti zachránili nemluvňa z auta, ktoré matka dieťaťa nechala stáť na rozpálenom parkovisku pri obchodnom dome a odišla nakupovať. Plačúce, asi deväťmesačné dieťa v autosedačke, si všimla ochranka nákupného centra, ktorá privolala policajtov.

Dieťa javilo známky akútneho prehriatia a skončilo v rukách zdravotníkov. Informovala o tom hovorkyňa Vsetína Eva Stejskalová, kde sa prípad stal.

"Oznámenie sme dostali minulý piatok päť minút pred poludním. Parkovisko ako aj auto boli už patrične vyhriate a dieťa pochopiteľne v aute plakalo," popísal situáciu riaditeľ vsetínskej mestskej polície Nikolaj Martinák. Teplota v meste na poludnie dosahovala 30,8 stupňa Celzia. Žena síce v aute nechala pootvorené predné okná, to sa ale ukázalo ako úplne neúčinné a teplota vnútri auta podľa Martináka určite presahovala 50 stupňov.

Pootvorené okná pomohli policajtom dieťa dostať von a poskytnúť prvú pomoc. "Javilo známky akútneho prehriatia, preto sme k nemu zavolali lekársku pomoc. Celý prípad sme následne odovzdali štátnej polícii, ktorá bude skúmať, či nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu súvisiaceho so zanedbaním starostlivosti o dieťa," dodal šéf vsetínskych policajtov.

Matka (32) navyše ani nereagovala na výzvy v rozhlase obchodného domu a k autu sa vrátila až pol hodiny potom, čo prišla polícia. O prípade preto budú informovať aj orgán sociálno-právnej ochrany detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu