Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zomrel muž, ktorý strieľal pri Pentagone

Streľba pri Pentagóne
Streľba pri Pentagóne

WASHINGTON - Útočník (†36) z Kalifornie vo štvrtok večer miestneho času postrelil pred hlavným vchodom do budovy Pentagonu dvoch členov ochranky amerického ministerstva obrany. Strelca v prestrelke zasiahli a o niekoľko hodín v nemocnici zomrel.

Informovala o tom dnes agentúra AP. Úrady zatiaľ oficiálne nevysvetlili motívy činu strelca, ale zdá sa, že muž nenávidel armádu. John Bedell prišiel vo štvrtok o 18.40 hod. miestneho času k hlavnému vchodu do Pentagonu a začal strieľať. Členovia ochranky streľbu opätovali. Útočník, ktorý chcel zrejme vojsť do budovy, sa vraj za nikoho cudzieho nevydával, bol pokojný a na jeho tvári neboli poznať žiadne emócie. „Keď si siahol do vrecka, ochranka si myslela, že vytiahne kartu, on ale vytiahol zbraň,“ povedal šéf ochranky Pentagonu Richard Keevill.

Zranených ochrankárov i útočníka previezli do nemocnice. Všetky vchody do Pentagonu boli dočasne uzavreté, teraz sú opäť otvorené. Vchod do metra, ktorý je v tesnej blízkosti Pentagonu, zatiaľ zostáva zavretý.

Podľa agentúry AP existujú náznaky, že Bedell nenávidel armádu a pochyboval o faktoch teroristického útoku proti USA z 11. septembra 2001. Na internete napísal, že je potrebné vyšetriť smrť jedného kalifornského plukovníka, ktorého pred rokmi našli mŕtveho v jeho dome. Armáda smrť označila za samovraždu, neskôr sa ale vynorili teórie, že o ňu nemuselo ísť. Bedell napísal, že vyšetrenie tejto smrti „je prvým krokom k nájdeniu pravdy o udalostiach, ako sú útoky z 11. septembra“.

Budova Pentagonu leží v štáte Virgínia, od Washingtonu ju oddeľuje hranica, ktorú tvorí rieka Potomac. Pri hlavnom vstupe do objektu je hneď vchod do metra. Ľudia však nemôžu vstúpiť z metra priamo do budovy, musia najprv prejsť kontrolným stanovišťom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu