Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prepustili bezdomovca, o tri hodiny vraždil

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

TŘEBÍČ - Česká policajná inšpekcia vyšetruje policajtov z Třebíča kvôli februárovej vražde člena ochrannej služby v supermarkete v Třebíči. Muža zabil bezdomovec, ktorého tri hodiny pred tým policajti zadržali.

Následne ho však pustili, aj keď lekár odporučil jeho prevoz na záchytnú stanicu. Inšpekcia prešetruje, či policajti iba neplnili rozkaz svojich nadriadených, ktorí chceli ušetriť peniaze za prevoz do 30 kilometrov vzdialenej Jihlavy, informovala Česká televízia.

Člena ochrannej služby (†63) bodol bezdomovec niekoľkokrát zatváracím nožom do hrudníka. Zraneného muža previezli do nemocnice, kde ten istý deň zomrel. Páchateľa (68) zadržali na mieste činu. Bol obvinený z vraždy.

Podozrivý muž bol už predtým opakovane odsúdený prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Podľa polície páchateľ najprv obťažoval zákazníkov v priestore za pokladňami. Pracovník ochranky ho vyzval, aby odišiel. Muž išiel k východu, ale potom ho napadol. Použil obojstranný zatvárací nôž s čepeľou dlhou sedem centimetrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu