Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zachránený pes Baltik už potrebuje hovorkyňu

Zachránený psík
Zachránený psík

GDANSK - Pes Baltik, ktorého zachránili poľskí meteorológovia z ľadovej kry, má nielen stránku na Facebooku, ale aj svoju hovorkyňu. Kríženca zavalili telefonáty a e-maily z celého sveta a niekto musí na ne odpovedať.

Neuveriteľný príbeh psíka, ktorý niekoľko dní plával po rieke Visle až do mora, kde ho pri poľskom prístave Gdansk vytiahli na loď, vyvolal nebývalý záujem na celom svete. Telefonáty a e-maily až z Austrálie a Kanady s poďakovaním posádke, ktorá kríženca zachránila, sú na dennom poriadku. Ľudia chcú stále nové informácie a fotografie, vyhlásila hovorkyňa orieška Ewa Baradziejová-Krzyžankowská.

Podľa hovorkyne, ktorá inak pracuje pre rybársky inštitút v Gdansku, dokončujú práve oficiálnu facebookovú stránku. Má byť odpoveďou na vlnu záujmu o Baltika. Na Facebooku sa už najmenej jedna stránka o hravom psovi objavila. Podľa agentúry AP ale nie je jasné, kto ju vytvoril.

Hava zachránili 25. januára, keď ho asi po 25 kilometroch plavby na ľadovej kre po rieke zbadala v oceáne posádka meteorologickej lode, po ktorej dostal najdúch aj meno. Koľko kilometrov vlastne chlpatý tvor po rieke preplával, nie je doteraz jasné. Všimli si ho napríklad už 100 kilometrov pred ústim rieky do mora. V meste Grudziondz sa ho snažili márne zachrániť hasiči.

Od tej doby o psa prejavilo záujem niekoľko ľudí, ktorí tvrdili, že zviera je ich. Do Gdanska odcestovala aj jedna rodina z Čiech. Až na mieste zistila, ich zmiznutý pes sa od Baltika máličko líšil, a tak sa sklamaná vrátila domov. Hovorkyňa o Čechoch vyhlásila, že na rozdiel od ostatných, ktorí sa objavili krátko po jeho záchrane, si títo úprimne mysleli, že psík je naozaj ich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu