Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladík uniesol vlastné šteniatko, chceli ho utratiť

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

WELLINGTON - Mladíkovi (19) z Nového Zélandu hrozil trest za únos vlastného psa, ktorého chceli veterinári pre zlomenú nohu utratiť. Dojemný príbeh vzbudil solidaritu a mladému mužovi sa podarilo nazbierať peniaze na záchranu svojho miláčika.

Ako informovala agentúra AP, päťmesačné šteniatko zrazilo pred dvoma týždňami auto. Jeho pán si ale nemohol dovoliť operáciu, ktorá by psovi zachránila zlomenú nohu. Veterinári sa rozhodli zviera utratiť, aby zbytočne netrpelo. Bronson Stewart sa preto svojho psa rozhodol z kliniky uniesť.

Únos sa ale nepáčil novozélandskej organizácii za práva zvierat, ktorá chcela Stewarta zažalovať za týranie, pokiaľ psovi neposkytne potrebnú veterinárnu starostlivosť. Odhodlaný mladík ale pred televíznymi kamerami vyhlásil, že by pre svojho psa išiel pokojne aj do väzenia.

Potom, čo sa prípad dostal do novín, zdvihla sa medzi ľuďmi vlna solidarity a zahájili kampaň na záchranu šteňaťa. "Pes bude v poriadku," ubezpečil pracovník miestnej pobočky organizácie za práva zvierat s tým, že "sa podarilo zhromaždiť potrebnú sumu na operáciu."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu