Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z vianočného nákupu prišla po 30 dňoch!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LONDÝN – Až po 30 dňoch sa vrátila domov Britka (54), ktorá sa na sviatky vybrala kúpiť moriaka. Vtáka kúpila včas, vianoce ale doma nestrávila. Kvôli snehovej kalamite v Škótsku jej trval návrat domov dlhšie ako zvyčajne.

Kay Ureová sa nemohla z nákupov v Inverness do Cape Wrath. Spolu s manželom Johnom tam býva v chate strážcu majáka a prevádzkujú tam kaviareň. Od domova ju celý mesiac delilo iba 17 kilometrov. Až teraz sa zlepšilo počasie a manžel mohol zájsť pre ženu do Durnessu v Sutherlande. Škótskej redakcii BBC sa zveril, že je veľmi šťastný, že sú so ženou znovu spolu.

"Je rada, že je doma, bolo pekné ju znova vidieť. Urobíme si dnes malú vianočnú oslavu a niečo dobré pod zub. Keď sme sa sem sťahovali, boli sme si vedomí toho, že tu budú tvrdé podmienky, a boli sme na ne pripravení," povedal. Manželia sa pred niekoľkými rokmi presťahovali z Glasgowa do Durnessu a neskôr ešte ďalej na sever do Cape Wrathu. Kaviareň si tam otvorili až v lete. Na zdolanie 11 míľ do Invernessu musela Kay použiť nielen auto, ale aj čln a autobus. Keď sa vracala späť, cestu k majáku zasypali snehové záveje, takže sa manžel autom nedostal k durnesskej úžine, kde ju mal vyzdvihnúť.

Odišla teda do Durnessu a Vianoce strávila v prívese u priateľky, zatiaľ čo manžel sa musel uspokojiť so spoločnosťou šiestich psov a dvoch zákazníkov kaviarne. Pani Ureová pritom nie je žiadna dobrodružka, že by sa na nákupy vydala na vlastnú päsť. Do Ivernessu totiž odišla ako členka organizovaného zájazdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu