Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chcela zaútočiť na gymnázium, dostala 5 rokov!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BONN - Súd v Bonne dnes uložil päťročný trest šestnásťročnej dievčine, ktorá sa chystala tento rok v máji v meste Sankt Augustin neďaleko Bonnu zaútočiť na tamojšie gymnázium.

Do školy vtedy prišla s mečom, plynovou pištoľou a zápalnými fľašami. Pri zmarenom útoku zranilo jedno dievča. Informovala o tom agentúra DPA.

Ozbrojené a zamaskované dievča vniklo do gymnázia 11. mája. V batohu mala zápalné fľaše, ktoré sa chystala odpáliť. Počítala vraj s tým, že sa vhodí do triedy, ktorej dvere potom zavrie. Pri prípravách na toalete ju prekvapila jedna žiačky, ktorú zranila mečom na rukách. Škola okamžite spustila takzvaný "amok alarm", ktorý sa používa napríklad vtedy, keď by do školskej budovy vtrhol šialený strelec. Páchateľke sa podarilo utiecť. Večer sa sama prihlásila polícii v Kolíne nad Rýnom.

Dievča by si mala päťročný trest odpykať v nápravnom zariadení pre mladistvých. Súd ju potrestal za pokus o vraždu, zranenia a nedovolené držanie zbraní. DPA neuviedla, či je verdikt právoplatný. Žalobca žiadal šesť rokov väzenia, ale neuspel. Súd nesúhlasil ani s psychiatrickou liečebňou pre dievča. Podľa neho bola v čase činu príčetná a za svoje konanie zodpovedná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu