Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Čakajú vás temné časy, varoval Obama študentov

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

TEMPE - Americký prezident Barack Obama v stredu (amerického času) opäť kritizoval "kultúru chamtivosti" a "nechutné" zisky manažérov na Wall Street, ktoré majú podľa neho na svedomí súčasnú globálnu ekonomickú krízu.

Urobil tak pred 9000 študentmi na Štátnej univerzite v Arizone. Študentov podľa šéfa Bieleho domu čaká "temné obdobie" ekonomického spomalenia, klimatických zmien, nukleárneho ozbrojovania a hrozby pandémií.

"Dnes večer sa tu stretávame v čase obrovských problémov, ktoré čakajú náš národ ako aj celý svet," vyhlásil Obama. Súčasnú nepriaznivú ekonomickú situáciu v krajine podľa prezidenta zapríčinili politické a ekonomické elity a "sebecká kultúra materializmu".

"Je to o honbe za poctami a spoločenským postavením - v obave pred ďalším volebným obdobím a na úkor národných záujmov," dodal šéf americkej administratívy. V nedeľu by mal Obama predniesť prejav aj na pôde rímskokatolíckej Univerzity Notre Dame v Indiane. Tentoraz sa však podľa pozorovateľov musí pripraviť na menej vrelé prijatie.

Americkí katolíci mu totiž vyčítajú liberálne názory na potraty a počas jeho návštevy zorganizovali aktivisti v Indiane viaceré protesty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu