Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Popálená Rómka sa zotavuje, stretla sa s deťmi

OSTRAVA - Zdravotný stav Anny Sivákovej (27) so závažnými popáleninami sa tak zlepšil, že sa konečne mohla stretnúť so svojimi tromi deťmi.

Žena, jej druh (33) a malá dcérka (2) utrpeli popáleniny pred 10 dňami pri útoku neznámych podpaľačov na ich dom v moravskom Vítkove. Malé dievčatko je stále v umelom spánku vo veľmi vážnom stave.

Matku detí previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti na normálnu nemocničnú izbu. Leží s ňou aj jej druh, ktorému prezident Klaus prerušil trest a nemusel zostať vo väzenskej nemocnici. “Je dôležité, že sú spolu. Lepšie sa so všetkým vyrovnajú,“ povedal Kumar Vishwanathan, ktorý pomáha v Ostrave rómskej menšine. „Takmer celá rodina bola včera po prvýkrát spolu. Využili pekné počasie a vyšli si do nemocničného areálu,“ dodal.

Hovorca ostravskej fakultnej nemocnice informoval, že zdravotný stav malého popáleného dievčatka sa nemení. Je stále vážny a dieťa s popáleninami druhého a tretieho stupňa na 80 percentách telíčka nechávajú lekári v umelom spánku.

Podpaľači, údajne na tmavom neosvetlenom aute, zaútočili na domček rómskej rodiny zápalnými fľašami s benzínom pred 10 dňami. Česká polícia stále po páchateľoch neúspešne pátra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu