Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Výbuch plynu v Rusku zničil vládnu budovu!

(Zdroj: ČTK)

NAZRAŇ - Jeden človek prišiel v utorok o život a viac ako tucet ďalších utrpelo zranenia, keď došlo pravdepodobne k výbuchu zemného plynu, ktorý zničil vládnu budovu v južnej časti Ruska, informovali úradné a zdravotnícke zdroje.

Lekár v meste Nazraň, ktoré je najväčším mestom Ingušska, pre tlačovú agentúru AFP uviedol, že jeden človek podľahol svojim zraneniam po tom, ako výbuch zničil budovu služby súdnych policajných komisárov. Dvojposchodová budova v centrálnej časti Nazrane zostala po výbuchu úplne zničená, informoval korešpondent AFP z miesta incidentu. Prezident Ingušska Junus-Bek Jevkurov podľa tlačovej agentúry Interfax oznámil, že celkový počet zranených je 17. "Podľa informácií, ktoré som dostal, z trosiek budovy súdnych policajných komisárov vytiahli 17 zranených, jeden z nich je v kritickom stave," uviedol Jevkurov. Úrady predpokladajú, že išlo o výbuch zemného plynu, oznámila rádiu Echo Moskvy hovorkyňa regionálnych vyšetrovateľov Svetlana Gorbakovová.

Aj keď sú tragické výbuchy plynu v Rusku bežné, väčšinovo moslimský región Ingušsko, ktorý susedí s vojnou zničeným Čečenskom, je tiež nepokojnou oblasťou, v ktorej povstalci často útočia na vládne ciele.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu