Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dvadsiati Albánci napadli v Mitrovici dvoch Srbov

(Zdroj: Jupiterimages)

MITROVICA  - Na dvoch kosovských Srbov zaútočila skupina Albáncov v Mitrovici, informovala v pondelok miestna polícia. Severokosovské etnicky rozdelené mesto sa stalo miestom násilností od vyhlásenia nezávislosti tejto bývalej srbskej provincie vo februári minulého roka.

V severnej časti Mitrovice žije asi 20 tisíc Srbov, tí však odmietajú uznať oficiálne kosovské úrady pôsobiace na juhu a za svoje hlavné mesto nepovažujú Prištinu, ale Belehrad. Napísal o tom spravodajský portál BalkanInsight. Miestny policajný šéf Predrag Vasovič pre srbskú štátnu tlačovú agentúru Tanjug uviedol, že dvaja asi 30-roční Srbi sa stali terčmi útoku asi dvadsiatich Albáncov po tom, ako sa im v nedeľu večer počas cesty Mitrovicou pokazilo auto a uviazli na jednej z jej ulíc.

Policajný šéf obvinil zo zodpovednosti za zranených Srbov misiu KFOR vedenú Severoatlantickou alianciou, ktorej vojaci podľa neho na incident nereagovali dostatočne rýchlo. Jednotky KFOR, podobne ako poriadkové sily z misie Európskej únie EULEX, v poslednom čase zvýšili svoju prítomnosť v meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu