Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hlas Obamovej starej matky napriek jej smrti platí

stará matka Baracka Obamu
stará matka Baracka Obamu

CHICAGO - Volebný lístok, ktorý stará matka demokratického kandidáta na amerického prezidenta Baracka Obamu Madelyn Dunhamová odovzdala, platí napriek tomu, že len niekoľko hodín pred volebným dňom zomrela, informovala v utorok hovorkyňa kampane Linda Douglassová.

"Keď už raz lístok odovzdáte, je platný," uviedla Douglassová. Stará matka Baracka Obamu poslala svoj hlas prostredníctvom mailu a rovnako ako všetky korešpondenčné hlasy bude otvorený havajskými volebnými predstaviteľmi, keď sa tamojšie hlasovanie skončí.

Obamova stará matka, ktorej osobnosť a postoje vplývali na veľkú časť života demokratického kandidáta, v nedeľu zomrela. Obama to v spoločnom vyhlásení so sestrou Mayou Soetoro-Ng oznámil v pondelok, deň pred voľbami prezidenta Spojených štátov počas kampane v Charlotte v Severnej Karolíne.

Madelyn Payne Dunhamová mala 86 rokov a podľa Obamu "bola základným kameňom rodiny, ženou s mimoriadnymi schopnosťami, silou a skromnosťou." Sústrasť svojmu súperovi vyjadril aj republikánsky kandidát John McCain.

Obama minulý mesiac prerušil kampaň a odcestoval na Havaj za svojou starou mamou, keď sa jej zhoršil zdravotný stav. Ako pre televíziu CBS povedal, rozhodnutie odcestovať bolo ľahké a nechce zopakovať chybu, keď prišiel príliš neskoro k svojej matke, ktorá v roku 1995 vo veku 53 rokov zomrela na rakovinu vaječníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu