Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Jozef Mikloško odsúdil utorkové hrozby bombovými útokmi na školách

Komisár pre deti Jozef Mikloško
Komisár pre deti Jozef Mikloško (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Komisár pre deti Jozef Mikloško odsúdil utorkové hrozby bombovými útokmi na školách. Poukázal na to, že školy by mali byť bezpečným miestom pre všetkých žiakov a študentov, ktorí sa v nich učia. Zároveň vyjadril podporu riaditeľom, pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom, ktorí museli tejto situácii čeliť.

"Chcem vyjadriť svoju plnú podporu aj všetkým žiakom, študentom, ich rodinám a celým školským komunitám, ktorí sa dnes ocitli v tejto nepríjemnej situácii. Rozumiem, že tieto udalosti môžu byť veľmi znepokojujúce a potenciálne traumatizujúce nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov," uviedol Mikloško.

archívne video

Slovenské deti sa najviac boja chudoby, šikany, dôležitá je pre nich rodina, tvrdí komisár Mikloško (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Zdôraznil, že spoločnosť nesmie tolerovať správanie, ktoré šíri strach a úzkosť medzi najmladšími. "Školy musia byť miestom, kde sa deti môžu cítiť v bezpečí a môžu sa sústrediť na svoje vzdelávanie," poznamenal. Zároveň v tejto súvislosti ocenil aj prácu polície.

Tiež avizoval prípravu novej formy špecializovanej pomoci, ku ktorej chce prizvať niekoľko participujúcich organizácií a predostrieť ju ako ponuku školám, s cieľom aktívne prispieť k tvorbe bezpečnejšieho prostredia pre deti na Slovensku.

Viac o téme: ŠkolyBombyHrozbyJozef Mikloško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu