Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obama v popularite zvýšil náskok nad McCainom

Barack Obama Zobraziť galériu (5)
Barack Obama

Washington - Uchádzač o funkciu amerického prezidenta za Demokratickú stranu, senátor Barack Obama, v najnovšom prieskume verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v utorok, vedie o deväť percentuálnych bodov nad svojim súperom z Republikánskej strany, senátorom Johnom McCainom.

Ide o doteraz najväčší náskok Obamu v popularite. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila Univerzita Quinnipiac by za Obamu hlasovalo 50 percent opýtaných a za McCaina 41 percent respondentov.

Obama je populárny najmä medzi ženami, mládežou a komunitou Afroameričanov. "Náskok senátora Baracka Obamu je pevný, ale nie je jednoliaty," povedal Maurice Carroll, riaditeľ Výskumného inštitútu Univerzity Quinnipiac.

Necelé štyri mesiace pred voľbami aj iné prieskumy verejnej mienky ukazujú náskok Obamu nad McCainom, ktorý je malý, ale stály. Podľa prieskumu Gallupovho inštitútu, ktorého výsledky zverejnili v pondelok, viedol Obama pomerom 46 ku 43 percentuálnym bodom.

Výsledky prieskumu časopisu Newsweek, ktoré zverejnil minulý týždeň, ukázali, že Obama vedie pomerom 44 ku 41 percentuálnym bodom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu