Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obama nemeckým prezidentom?

Barack Obama
Barack Obama

BRATISLAVA - Ak by nemeckí voliči mohli nahradiť tých amerických, Barackovi Obamovi by nestálo absolútne nič v ceste stať sa 44. prezidentom USA.

Hovoria o tom prieskumy verejnej mienky v Nemecku. Podľa toho nedeľňajšieho by Obama získal 72 percent, kým jeho republikánsky protikandidát John McCain iba 11. Na otázku, čo by mal nový americký prezident spraviť ako prvé po nástupe do funkcie, odpovedalo 34 percent opýtaných, že by mal bojovať s chudobou a potravinovou krízou vo svete.

V tejto súvislosti je zaujímavá informácia, podľa ktorej nemeckí predstavitelia požiadali kandidáta demokratickej strany, ktorý sa koncom mesiaca chystá do Európy, aby vystúpil v centre Berlína s príhovorom k obyvateľom hlavného mesta. Ako miesto sa spomína nové americké veľvyslanectvo, ktoré slávnostne otvorili v piatok na historickom mieste - teda tam, kde existovalo pred druhou svetovou vojnou neďaleko Brandenburskej brány. Budovu starého veľvyslanectva zbombardovali počas druhej svetovej vojny a po vojne ruiny odstránili a na ich mieste postavili Berlínsky múr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu