Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Kurganskej oblasti evakukujú obyvateľov v dôsledku vysokých hladín riek

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

MOSKVA - Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili v sobotu evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

"Teraz je čas zobrať veci a doklady a nájsť miesto pre domáce zvieratá," uviedli úrady na sieti Telegram. Vyzvali zároveň ľudí, aby opustili nebezpečné oblasti.Rieka Tobol v tejto ruskej oblasti pri hraniciach s Kazachstanom zaplavila rozsiahle územie vrátane stoviek domov. Hladina rieky už prekročila najvyššiu úroveň od roku 1994. Záchranné služby tvrdia, že kulminovať by mala v nasledujúcich dvoch až troch dňoch.

V Kurganskej oblasti evakukujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

V Kurgane sa nachádza aj kľúčová súčasť ruského vojensko-priemyselného komplexu – obrovská továreň, ktorá vyrába pre armádu bojové vozidlá pechoty. Po tých je pri moskovskej ofenzíve na Ukrajine veľký dopyt. Zatiaľ sa neobjavili žiadne informácie, že by továreň bola nejakým spôsobom zasiahnutá.

V ruských regiónoch v oblasti pohoria Ural a v susednom Kazachstane sú jarné záplavy po topení snehu pravidelným javom, ale tento rok sú oveľa ničivejšie, pretože situáciu zhoršili výdatné dažde.

Viac o téme: ZáplavyPovodneEvakuáciaRiekyRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu